Levering

Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de woning zodat we vlot en zo dicht mogelijk bij de locatie van de te plaatsen spa kunnen parkeren. 

Voor het plaatsen en installeren van het bubbelbad, moet de locatie goed toegankelijk zijn.  Houd hierbij zeker rekening met de afmetingen van het bubbelbad. Deze wordt namelijk in 1 geheel geleverd en kan dus niet in verschillende delen uit elkaar gehaald worden. 

Denk erom dat een leeg bubbelbad gemakkelijk tussen 200 kg en 400 kg weegt. De weg naar de locatie van de spa moet dus verhard zijn om deze te kunnen vervoeren.

Ondergrond

Het gewicht van je Bubbloo bubbelbad, gecombineerd met het water, en de gebruikers van het bubbelbad, telt al snel boven de 1.000 kg. Daarom moet je Bubbloo hydromassagebad waterpas op een verharde, stenen ondergrond geplaatst worden, bij voorkeur op tegels. Denk eraan dat je een tegel kiest die niet glad wordt als er water op gemorst wordt.

Toegankelijkheid

Om onderhoud te vergemakkelijken, dien je minimum 60 cm vrije ruimte te voorzien langs de verschillende zijden van het bubbelbad.

Bij een ingebouwde spa geldt hetzelfde. Hier voorzie je best langs de 4 zijden een gemakkelijk te openen luik om onderhoud te kunnen uitvoeren.

Stroomvoorziening

Een bubbelbad moet altijd op een aparte geaarde groep aangesloten worden, voorzien van zekeringen van minimum 20 ampère. De stroomkabel moet direct vanuit de meterkast lopen tot op de plaats waar de spa komt te staan. Reken zeker 5 m extra opdat de kabel aan de juiste zijkant van de spa naar binnen geleid kan worden.

OPGELET : er MOET een aparte stroomgroep aangelegd worden, de kabel mag NOOIT onder het bubbelbad uitkomen. De groepen moeten over 1 aardlek aangesloten zijn. Raadpleeg hiervoor steeds een erkende elektricien.

Onderhoud

De waterkwaliteit van je bubbelbad is van cruciaal belang! Het is dan ook erg belangrijk dat je wekelijks de kwaliteit van je water test en indien nodig optimaliseert met de juiste producten. 

 1. Controleer de PH- waarde van het water met een teststrip en voeg PH-min of PH-plus toe indien nodig (ideaal 7,2 – 7,8).
 2. Vervolgens check je op de strip het chloorgehalte en voeg je eventueel chloorgranulaat toe om het te verhogen (ideaal 1 – 3 ppm).
 3. De alkalinity waarde van het water zou best tussen 80 en 120 ppm bedragen. Je kan dit eenvoudig verhogen met alkalinity increaser. OPGELET : Voeg nooit meer dan 1 dosis per dag toe!

Deze producten zijn verkrijgbaar bij Bubbloo, evenals de aangepaste onderhoudsproducten voor de cover, kuip en omkasting van je bubbelbad.

Onderhoud van de filter

Reinig de filtercartridge wekelijks door deze schoon te spuiten met een tuinslang. Daarnaast dient de filter om de 4 weken grondig gereinigd worden door deze in een emmer met 2 reinigingstabletten te plaatsen. Spoel hem na een uur grondig af met water.

Denk eraan de filter om de 6 à 8 maanden te vervangen. 

Heb je nog vragen over de installatie of het onderhoud van je Bubbloo spa?
Aarzel niet om ons te contacteren.

 • Bubbloo Gallerij 69
 • Bubbloo Gallerij 70
 • Maatwerk
 • Galerij Bubbloo 1
 • Galerij Bubbloo 2
 • DSC00621
 • Galerij Bubbloo 3
 • Galerij Bubbloo 5
 • Galerij Bubbloo 7

  De levering van jouw Bubbloo bubbelbad

  Het is bijna zover! Binnenkort wordt jouw Bubbloo bubbelbad geleverd, zodat je eindelijk in je eigen tuin kan genieten van de heerlijk warme bubbels. Let’s relax!

  Dankzij een Bubbloo bubbelbad bezorgen we jou heel wat zorgeloze momenten. Doe jij dat ook voor onze medewerkers?

  Let er daarom op dat de locatie goed toegankelijk is. Houd hierbij rekening met de afmetingen van het bubbelbad. Deze worden namelijk in één geheel geleverd, zodat de plaatsing vlot en gemakkelijk verloopt. Een verharde ondergrond naar de plaats is bovendien geen overbodige luxe. Een leeg bubbelbad weegt namelijk al snel zo’n 200 tot 400 kg.

  Het bubbelbad installeren

  Denk er eerst en vooral over na waar je jouw Bubbloo bubbelbad wil plaatsen. Je kiest best voor een verharde, stenen ondergrond, zoals tegels. Het gewicht van het bad, gecombineerd met het water en de personen die erin zullen zitten, telt al snel op. Daarom staat het bad best waterpas en op een stevige ondergrond.

  De stroomvoorziening

  Uiteraard zal het bad pas bubbelen wanneer het van stroom wordt voorzien. Let erop dat het bubbelbad altijd op een apart geaarde groep moet worden aangesloten. Deze zijn voorzien van zekeringen van minimum 20 ampère. De stroomkabel loopt hierbij direct vanuit de meterkast tot op de plaats van de spa. Tip: reken zeker 5 meter extra, zodat je de kabel zonder problemen aan de juiste kant van de spa kan leiden.

  Let op! De kabel mag nooit onder het bubbelbad uitkomen. Leg daarom zeker een aparte stroomgroep aan. De groepen moeten over één aardlek aangesloten zijn. We raden daarom ten zeerste aan om een erkend elektricien te raadplegen.

  Het onderhoud van jouw bubbelbad

  Om de kwaliteit van het bad te garanderen, is een goed onderhoud cruciaal. Voorzie daarom minimaal 60 cm vrije ruimte langs alle kanten. Koos je voor een ingebouwde spa? Installeer dan gemakkelijk te openen luikjes aan elke zijde van het bad, om zo toch het nodige onderhoud te kunnen uitvoeren.

  Ook de waterkwaliteit is zeer belangrijk. Controleer daarom de nodige zaken, en optimaliseer de kwaliteit indien nodig.

    De PH-waarde van het water test je eenvoudig met een teststrip. De ideale waarde is 7,2 – 7,8. Voeg PH-min of PH-plus toe wanneer deze waarden afwijken.

    Check het chloorgehalte met een strip. Is deze waarde tussen de 1 en 3 ppm? Prima. Zo nee, voeg dan wat chloorgranulaat toe.

    Is de alkalinity waarde van het water te laag (<80-120 ppm), verhoog deze dan met alkalinity increaser. LET OP: voeg nooit meer dan één dosis per dag toe!

  Deze producten zijn verkrijgbaar bij Bubbloo, evenals de onderhoudsproducten voor de cover, de kuip en omkasting van je bubbelbad.

  Tot slot is ook het onderhoud van de filter niet onmisbaar. Je reinigt de filtercartridge best wekelijks door deze met een tuinslang schoon te spuiten. Reinig ook elke vier weken de filter door deze in een emmer met 2 reinigingstabletten te leggen. Na een uurtje is hij klaar om afgespoeld te worden en terug in het bad geplaatst te worden. Vervang deze filter na 6 – 8 maanden.

  Heb je nog verdere vragen over de installatie of het onderhoud van jouw Bubbloo bad? Onze medewerkers beantwoorden ze met veel plezier.

  Info@bubbloo.be

  Hoe kunnen wij
  jou helpen?